Hotel Park on Facebook

Lovran i okolica


Lovran se spominje već u 12. stoljeću i to pod imenom «Lauriana». Svoje je ime dobio po lovoru (laurus nobilis) koji obilato raste u tom kraju. Lovran je danas, nakon Opatije, vodeće mjesto glasovite opatijske rivijere.
Lovran je prepoznatljiv po izvrsnim klimatskim uvjetima, bogatoj mediteranskoj vegetaciji i idili malog kvarnerskog gradića.

Gurmani će ga prepoznati po svojim delikatesama koji su zbog svoje popularnosti čak i osigurali svoje vlastite manifestacije: poznata Marunada, Festival šparoga i Festival trešanja.

Lovran nudi gastronomsku paletu za različite ukuse, a neki lovranski restorani pripadaju samom vrhu hrvatskih restorana.

I ljubitelji sunca i mora će biti zadovoljni zbog veoma čistog mora te mnogih malih uvalica i plaža u Lovranu i oko njega. Od toga su najpoznatije šljunčana plaža Peharovo (cca. 400m) i šljunčana plaža Medveja (cca. 2km).

Lovran je izvrsno polazište za mnoge različite aktivnosti (pješačenje, plivanje, planinarenje itd.) i različite izlete prema mnogim poznatim mjestima (vidi pod „izleti“).

Uživajte u šarmantnom srednjovjekovnom gradiću okruženom zidinama i bedemima. 
Lovran spada u specifičnu mediteransku urbanu arhitekturu. Neka Vam oči uživaju u prekrasnim uličicama, stubištima, trijemovima, ... 
Lovran je poznat po svojim mnogim vilama koje su izgrađene na prijelazu iz 19. u 20.stoljeće i od kojih neke spadaju čak i u svjetsku građevinsku baštinu.

Nakon svega rečenog je lako je razumjeti zašto je Lovran grad sa stoljetnom turističkom tradicijom i zašto je on višestruko nagrađivan u raznim akcijama ocjene kvalitete turističkih mjesta:

- prvo mjesto (2009) - akcija „Turistički cvijet“ / kategorija najboljih turističkih mjesta na   Hrvatskom Jadranu do pet tisuće ležaja
- treće mjesto (2006) - akcija „Turistički cvijet“/ kategorija najboljih turističkih mjesta na Hrvatskom   Jadranu do pet tisuće ležaja
- drugo mjesto (2001) - akcija „Kvaliteta za Hrvatsku“ za 2001 godinu u kategoriji manjih mjesta
- treće mjesto (2001) - akcija „Biramo najbolje uređeno turističko mjesto u 2001 godini u kategoriji   manjih mjesta“

Danas se Lovran može opisati kao šarmantnu plavo-zelenu oazu s očuvanom prirodom, bogatom gastronomskom ponudom kao i očuvanom i privlačnom povijesnom te građevinskom baštinom.
Idealno mjesto za zadovoljenje mnogih različitih želja i ukusa.

Posebna ponuda

Ova stranica koristi kolačiće.
Neki od kolačića neophodni su za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo. Više informacija o kolačićima potražite ovdje.